El Col·lectiu

El col·lectiu

Qui som

La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu gastronòmic que aplega a un ample grup de professionals de la cuina i de la restauració, que porta molts anys treballant en la difusió de la cuina del Baix Empordà.

L’any 1995, el grup de restauradors que organitzava des del 1983 les mostres gastronòmiques de “la Cuina de l’Empordanet” va decidir convertir-se en una associació sense ànim de lucre, per treballar des d’aleshores en la millora i la difusió de la cuina del nostre petit gran entorn, cada dia i a tothora, individual i col·lectivament.

Perfils i edats diferents capaços d’intercanviar coneixement i criteris, de complementar propostes i de fer pinya per enlairar la qualitat i el prestigi d’una cuina ancestral i que ells s’han encarregat de preservar, però també de posar al dia i d’innovar quan ha convingut i quan la demanda del públic nostrat o forani així ho ha reclamat.

Formen part de la història gastronòmica d’un país que ha assolit l’excel·lència gastronòmica i ha esdevingut un referent mundial; no només per ser el primer col•lectiu que va creure en la identitat de la cuina del territori, sinó per la seva millora constant.

Alguns potser diran que en aquesta terra fer bona cuina és fàcil, perquè segurament tenim el millor rebost, però sense el seny i la rauxa, l’ofici i el compromís d’aquests professionals, res hauria esta com és ara.

FILOSOFIA

Què fem

La nostra és una cuina que es fonamenta en l’ús prioritari del producte de proximitat, de temporada, tractat acuradament i amb seny; cuina empordanesa renovada, amb gran personalitat; una fusió entre el tradicional i l’avantguarda, sempre conservant les nostres arrels culinàries.

Ens agrada mostrar el paisatge empordanès a taula, petits detalls que fan de la nostra cuina una de les més preuades del món.

els nostres col·laboradors

C/ Del Turisme 1, 17253 Vall-llobrega (Girona)

© Cuina de l’Empordanet. All rights reserved.