HISTÒRIC

restaurants

ELS NOSTRES INICIS

RESTAURANTS FUNDADORS

El 9 de febrer de 1995 es constituïa formalment l’associació la Cuina de l’Empordanet. Donava fruit la llavor plantada a les set mostres gastronòmiques de la Cuina de l’Empordanet (1983-1989), on va néixer el nom de la marca; i al II Congrés Català de Cuina (1994), quan 72 restaurants del Baix Empordà van donar a conèixer a través de diverses accions de promoció repartides al llarg de l’any el producte i la riquesa del receptari local.

La confiança i els lligams teixits en aquestes iniciatives va portar alguns dels restauradors a establir una estructura fixa en la promoció de la gastronomia de la comarca i voltants. Aquest és el naixement del nostre col•lectiu. 

Signaren l’acta fundacional els restaurants Sa Punta (Pals), Mas dels Arcs (Palamós), La Gamba (Palamós), Plaça Murada (Palamós), La Plaça (Madremanya), La Xicra (Palafrugell), Restaurant Joan Piqué (Castell d’Aro), Mas de Torrent (Torrent) i Les Graelles (Santa Cristina d’Aro). 

Al cap de pocs mesos completaven el grup inicial Els Tinars (Llagostera), El Roser 2 (L’Escala), Aigua Blava (Begur), Llevant (Llafranc), Aradi (Platja d’Aro), Panolles (Santa Cristina d’Aro) i Can Salvi (Sant Feliu de Guíxols). 

Aquests 16 restaurants van ser el primer equip de companys i amics que van portar la promoció de la nostra cuina arreu. Des de llavors, desenes d’establiments han format part d’aquesta aventura que no cessa. Com a dada, dels 17 restaurants actuals, 6 hi són des del començament. La resta s’han anat incorporant al llarg dels anys. Aquest és un exemple prou clar del que és l’entitat: tradició i avantguarda a la vegada. 

campanyes

CAMPANYES HISTÒRIQUES

C/ Del Turisme 1, 17253 Vall-llobrega (Girona)

© Cuina de l’Empordanet. All rights reserved.