Albert Sastregener, Premi Nacional de Gastronomia 2022

El cuiner empordanès Albert Sastregener i Surroca (1979), cap de cuina i propietari del restaurant Bo.TiC de Corçà (Baix Empordà) i membre del col·lectiu gastronòmic Cuina de l’Empordanet, va ser guardonat ahir a la nit amb el Premi Nacional de Gastronomia 2022. Aquest va ser el principalment reconeixement de la vintena edició del certamen organitzat per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. L’acte va tenir lloc al Mas Marroch de Vilablareix (Girona).

La gala també va premiar Elisabet Farrero i Iglesias, del restaurant El Ventador, com a Premi Revelació; Joan Junyent i Franco, del restaurant Windsor, com a Premi Cap de Sala; Joan Esculies amb el premi de periodisme Gastronòmic Nèstor Luján; i la directora de cinema Carla Simón amb el Premi Especial, per la seva pel·lícula “Alcarràs”.

D’aquesta manera, el reconeixement va anar a parar per segona vegada a terres empordaneses, després del premi del 2015 a Paco Pérez del restaurant Miramar (Llançà), i per primer cop a la comarca del Baix Empordà. La distinció arriba només un any i mig després que el Bo.TiC rebés la seva segona estrella Michelin el desembre del 2020 i es convertís en un dels restaurants gastronòmics de referència a Catalunya a nivell mediàtic.

El restaurant Bo.TiC, excel·lència a cuina i sala al cor de l’Empordà

Albert Sastregener, cuiner, i Cristina Torrent, sommelier, són companys de vida i de sector professional. El 2007, amb 28 i 25 anys respectivament, van encetar un projecte compartit meteòric que els va portar a aconseguir una estrella Michelin quan no feia ni dos anys que havien obert portes. Tot i la seva joventut, ja abans d’obrir el Bo.TiC el bagatge professional d’ambdós era envejable. L’Albert va estar set anys formant-se a l’Escola d’Hostaleria de Girona, on va tenir en Joan Roca com a docent, i va passar també per l’Escola de Pastisseria d’Espai Sucre de Barcelona. Alhora, havia anat formant part dels equips de prestigiosos restaurants com l’Àbac, el Mas Pau, l’Aliança d’Anglès o La Cuina de Can Pipes, entre d’altres, i també va dur a terme diferents estades en altres països.  Actualment, el seu propi negoci celebra els quinze anys de vida ja consolidat com un dels grans de casa nostra.