Presentada la nova guia de restaurants 2022-23 de la Cuina de l’Empordanet

Llafranc (Palafrugell, Baix Empordà), 15 de juny del 2022.- La Cuina de l’Empordanet ha presentat aquest matí la seva nova guia de restaurants en un acte que s’ha fet al restaurant Terrassa Terramar de Llafranc i que ha comptat amb la presència de caps de cuina i de sala dels 17 restaurants que formen part del col·lectiu gastronòmic empordanès; del seu president, Vicenç Fajardo; del diputat de Promoció i desenvolupament econòmic i local de la Diputació de Girona, Jordi Camps, del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro; i de l’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas.

Respecte a la darrera edició de la guia, de la temporada passada, la publicació actual arriba amb novetats. Primer de tot perquè es dona la benvinguda a un nou restaurant al col·lectiu, La Cala Taverna de Palamós, amb el xef Tomàs Brull al capdavant. En segon lloc, quant a la imatge i els continguts enguany s’ha decidit donar protagonisme als espais interiors i exteriors dels restaurants, així com a les fotografies conjuntes de caps de cuina i de sala. Aquesta decisió va en sintonia amb la línia de treball que està adoptant el col·lectiu de dignificar i donar més visibilitat a la feina que fa el personal de sala, així com posar-la a l’alçada del de cuina.

La guia, que s’ha editat en dues versions- una en català i francès, i l’altra en castellà i anglès-  serveix per donar a conèixer i promocionar els 17 restaurants que integren el col·lectiu. A més, la  publicació de La Cuina de l’Empordanet també és una eina útil per als informadors turístics de la zona, ja que es distribueix a oficines de turisme i altres punts d’informació. En aquest sentit, cal dir que la guia no només està pensada de cara als visitants i turistes sinó també per la gent local amb l’objectiu que gaudeixin dels establiments de més prestigi i renom del territori. A més a més, es pot llegir en un format digital i interactiu a https://www.flipsnack.com/CD8C9C5569B/guia-cuina-empordanet/full-view.html

Un 2022 carregat de novetats

La guia 2022-23 no ha estat l’única eina de promoció de l’entitat que s’ha estrenat aquest dimecres. S’ha fet públic també el nou lloc web del col·lectiu (www.cuinadelempordanet.com), amb un disseny completament actualitzat i continguts i seccions renovats.

Per acabar, també s’ha revelat la nova indumentària de la Cuina de l’Empordanet que els caps de cuina lluiran a partir d’ara en totes les accions de l’associació. És una moderna jaqueta de color blau marí ideada i fabricada per la marca especialitzada Garçons i que trenca amb el dissenys habituals vistos fins ara. Els xefs del col·lectiu ja l’han lluït durant la jornada d’avui.

Una jornada que ha acabat amb el tradicional esmorzar de germanor, acompanyat de vins i escumosos i productes diversos de les marques col·laboradores.