Albert Sastregener, Premi Nacional de Gastronomia 2022

El cuiner empordanès Albert Sastregener i Surroca (1979), cap de cuina i propietari del restaurant Bo.TiC de Corçà (Baix Empordà) i membre del col·lectiu gastronòmic Cuina de l’Empordanet, va ser guardonat ahir a la nit amb el Premi Nacional de Gastronomia 2022. Aquest va ser el principalment reconeixement de la vintena edició del certamen organitzat per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. L’acte va tenir lloc al Mas Marroch de Vilablareix (Girona).

La gala també va premiar Elisabet Farrero i Iglesias, del restaurant El Ventador, com a Premi Revelació; Joan Junyent i Franco, del restaurant Windsor, com a Premi Cap de Sala; Joan Esculies amb el premi de periodisme Gastronòmic Nèstor Luján; i la directora de cinema Carla Simón amb el Premi Especial, per la seva pel·lícula “Alcarràs”.

D’aquesta manera, el reconeixement va anar a parar per segona vegada a terres empordaneses, després del premi del 2015 a Paco Pérez del restaurant Miramar (Llançà), i per primer cop a la comarca del Baix Empordà. La distinció arriba només un any i mig després que el Bo.TiC rebés la seva segona estrella Michelin el desembre del 2020 i es convertís en un dels restaurants gastronòmics de referència a Catalunya a nivell mediàtic.

El restaurant Bo.TiC, excel·lència a cuina i sala al cor de l’Empordà

Albert Sastregener, cuiner, i Cristina Torrent, sommelier, són companys de vida i de sector professional. El 2007, amb 28 i 25 anys respectivament, van encetar un projecte compartit meteòric que els va portar a aconseguir una estrella Michelin quan no feia ni dos anys que havien obert portes. Tot i la seva joventut, ja abans d’obrir el Bo.TiC el bagatge professional d’ambdós era envejable. L’Albert va estar set anys formant-se a l’Escola d’Hostaleria de Girona, on va tenir en Joan Roca com a docent, i va passar també per l’Escola de Pastisseria d’Espai Sucre de Barcelona. Alhora, havia anat formant part dels equips de prestigiosos restaurants com l’Àbac, el Mas Pau, l’Aliança d’Anglès o La Cuina de Can Pipes, entre d’altres, i també va dur a terme diferents estades en altres països.  Actualment, el seu propi negoci celebra els quinze anys de vida ja consolidat com un dels grans de casa nostra.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email