Tres restaurants del col·lectiu ‘La Cuina de l'Empordanet', finalistes dels premis CARTAVÍ 2018

Notícies > Tres restaurants del col·lectiu ‘La Cuina de l'Empordanet', finalistes dels premis CARTAVÍ 2018

Tres restaurants del col·lectiu ‘La Cuina de l'Empordanet', finalistes dels premis CARTAVÍ 2018

Premis Cartaví

Vall-llobrega, 24 d’octubre del 2018.- A l’espera de conèixer els guanyadors dels premis CARTAVÍ 2018, ja sabem quins són els establiments que opten al guardó, i entre els finalistes hi ha tres restaurants de ‘La Cuina de l’Empordanet’. Es tracta del Vicus Restaurant, de l’Es Portal Hotel Gastronòmic (ambdós de Pals) i del Casamar de Llafranc. El quart finalista de la categoria A que opta al CARTAVÍ d’enguany és el restaurant ‘Entre Dos Mons’ de Palamós, que és soci de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre.

Les nominacions de la 9a edició dels premis CARTAVÍ 2018 evidencien el bon moment que viu la comarca del Baix Empordà en matèria de restauració. I és que els quatres candidats de la província de Girona que aspiren a la màxima distinció són del Baix Empordà. En aquest sentit, cal destacar que és el tercer any consecutiu que diversos establiment de ‘La Cuina de l’Empordanet’ arriben a la final del CARTAVÍ. En la 8a edició, els nominats van ser La Calèndula de Regencós, l’Es Portal Hotel Gastronòmic i el Vicus de Pals. De fet, aquest últim és el vencedor de les darreres dues edicions, i enguany aspira a fer-se amb el guardó per tercer cop consecutiu.      

En un acte celebrat a la seu del Patronat de Turisme Costa Brava de la Diputació de Girona, un jurat professional es va reunir per escollir els establiments que passen a la gran final, i van decantar-se per tres integrants del col·lectiu gastronòmic empordanès. Per convertir-se en finalistes, el Vicus Restaurant, l’Es Portal Hotel Gastronòmic i el Casamar han tingut d’excel·lir en la defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les 11 denominacions d’origen catalanes.

En la 9a edició dels premis CARTAVÍ, l’Associació Vinícola Catalana -entitat organitzadora dels guardons- ha comptat amb la col·laboració de l’INCAVI, les 11 Denominacions d’Origen Catalanes, l’Associació Catalana d’Enòlegs, l’Associació Catalana de Sommeliers, les Diputacions de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona, i  la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició. 

Els membres del jurat que han nominat els tres establiments de ‘La Cuina de l’Empordanet’ són: Audrey Doré, sommelier delegada de la província de Girona de l’ACS; Xavier Albertí, president de la DO Empordà; Marta Casas, responsable de la Ruta del Vi de l’Empordà i representant del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Josep Font, representant de la Unió d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre i de ‘La Cuina de l’Empordanet’; Carles Playà, representant de l’Associació Catalana d’Enòlegs; i Pep Nogué, assessor culinari del Segell Girona Excel·lent i director de Gastronomia del Culinary Institute Barcelona.

Un cop s’han conegut els finalistes de les quatre categories, entre els quals hi ha un total de vuit restaurants gironins, l’Associació Vinícola Catalana s’ha mostrat satisfeta per l’interès que s’ha generat al voltant dels premis CARTAVÍ. No només perquè ajuden a incentivar el consum de vins catalans, sinó també perquè els consumidors fan preguntes sobre l’origen del vi, el seu procés d’elaboració i les seves particularitats.  Encara no s’ha fet pública la data de l’acte d’entrega de guardons, però sí que sabem que es celebrarà a Barcelona i que el premi pels guanyadors consistirà en una placa per col·locar a l’exterior de l’establiment i també es lliurarà un diploma.