Sopars Empordanesos a 4 mans - 2018

Campanyes gastronòmiques > Sopars Empordanesos a 4 mans - 2018

Sopars Empordanesos a 4 mans

Sopars Empordanesos a 4 mans
Olors i sabors a les millors taules de Barcelona


● S’uneixen 4 restaurants de l’Empordà, Sa Punta , Casamar , Bo.Tic i La Calèndula amb 4 restaurants de Barcelona, Restaurant Gaig, Fermí Puig, Petit Comité i Semproniana per crear un experiència enogastronòmica conjunta, única i irrepetible.
● Barcelona acull els dijous 8 de març, 22 de març, 5 d’abril i 12 d’abril una proposta gastronòmica ideada pe r la Cuina de l’Empordanet i la DO Empordà sota el projecte B de l’Empordà.
● Cada menú porta el nom de dos xefs i s’ acompanya d’un maridatge amb l’empremta dels cellers de l’Empordà. Vinyes d’Olivardots, *laVinyeta, Clos d’Agon, Castell de Perelada, Celler Espelt i Vinyes dels Aspres, Hugas de Batlle i Arché Pagès seran els participants d’aquesta primera edició.

Carles Gaig, Fermí Puig, Nandu Jubany i Ada Parellada obren les portes dels seus restaurants per crear una experiència 100% empordanesa. Els xefs han convidat a Jaume Font, Quim Casellas, Albert Sastregener i Iolanda Bustos dels restaurants Sa Punta, Casamar, Bo.tic i La Calèndula a elaborar dins dels seus fogons un menú inspirat en els millors productes de la  gastronomia de mar i muntanya de l’Empordà.

I com no hi ha sopar que es presti sense vi, els enòlegs també són part important d’aquesta iniciativa. A cada experiència enogastronòmica se li suma una proposta vinícola àdhuc creada per dos cellers de l’Empordà. Per aquesta primera edició
comptem amb la veu de Delfí Sanahuja de Castell de Perelada, Josep Serra de *lavinyeta, Anna Espelt de Cellers Espelt, David Molas de Vinyes dels Aspres, Carme Casacuberta de Vinyes d’Olivardots, Miguel Coronado del celler Clos d’Agon, Bonfill d’Arché Pagès i Eduard del Celler Hugas de Batlle.

El tret de sortida tindrà lloc el dijous 8 de març al Restaurant Gaig amb el restaurant Sa Punta com a convidat. *laVinyeta i Vinyes d’Olivardots amb els seus vins de varietats ancestrals seran els companys d’aquesta primera vetllada.

El dijous 15 de març la cita serà al restaurant Fermí Puig amb el restaurant Casamar. Els vins elaborats a partir de vinyes arran de mar de Clos d’Agon i Castell de Perelada harmonitzaran amb la proposta gastronòmica.

El dijous 5 d’abril serà una trobada de dones amb l’ Ada Parellada i la Iolanda Bustos unides per la cuina. Els seus plats es combinaran amb els vins d’ Hugas de Batlle i Arché Pagès .

Es tancarà el cicle el dijous 12 d’abril amb el sopar al Petit Comité del Nandu Jubany. Un final de festa amb doble celebració que comptarà amb el restaurant Bo.tic i els vins del Celler Espelt i Vinyes dels Aspres .

El preu d’aquests sopars-maridatge van de 55€ a 70€/persona i les entrades es venen trucant directament als restaurants de Barcelona Aquesta iniciativa sorgeix de la col·laboració de la Cuina de l’Empordanet i la DO Empordà a través del projecte B de l’Empordà. Un projecte que arrenca l’any passat a Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre la cultura vinícola de
l’Empordà a la ciutat comtal.