La Cuina de l'Empordanet se suma al projecte 'Parant taula'

Notícies > La Cuina de l'Empordanet se suma al projecte 'Parant taula'

La Cuina de l'Empordanet se suma al projecte 'Parant taula'

Presentació Parant Taula

Vall-llobrega, 18 de setembre del 2019.- Aquest migdia s’ha fet la presentació de ‘Parant taula’, una iniciativa impulsada per l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, i que enguany comptarà amb la participació de La Cuina de l’Empordanet.

L’acte celebrat al Terracotta Museu ha començat amb la intervenció del seu director, Xevi Rocas, que ha aprofitat per agrair la implicació del gremi de ceramistes, de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i també de La Cuina de l’Empordanet. “Hem fet un pas endavant, i esperem que en puguem fer molts més”, ha indicat Rocas durant el seu parlament. Tot seguit, ha sigut el torn del president de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, Joan Vilà-Clara, que ha destacat la importància de “fusionar dos conceptes tan nostrats com la cuina i la ceràmica”.

En termes similars s’ha expressat el president de La Cuina de l’Empordanet, Vicenç Fajardo que, a banda d’explicar el rol que desenvoluparan dins d’aquesta acció, també ha assegurat que “és una nova oportunitat per seguir liderant la defensa del territori”. Finalment, l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès s’ha mostrat molt satisfet per la bona sintonia entre les entitats organitzadores, i ha assenyalat que “són accions que ens fan créixer com a poble i com a país”.

Binomi gastronomia - ceràmica

La mostra ‘Parant taula’ va néixer amb l’objectiu de promocionar la ceràmica local però enguany s’ha fet un pas endavant, i s’ha volgut enfortir el vincle amb el món de la restauració. En aquest sentit, la incorporació de La Cuina de l’Empordanet al projecte permetrà donar a conèixer la qualitat de la cuina i dels productes del territori i, al mateix temps, també servirà per mostrar un ofici tradicional i emblemàtic com el de ceramista.

Al final de la presentació s’ha realitzat el sorteig que ha aparellat els 20 restauradors del col·lectiu amb els 20 ceramistes de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal. Ambdós s’uniran per pensar i crear una vaixella única, feta a mida, on el cuiner presentarà posteriorment les seves elaboracions.

La culminació del ‘Parant taula’ es podrà veure el divendres 11 d’octubre a la sala d’exposicions temporals del Terracotta Museu. I per tal de donar més  protagonisme al distintiu ‘Ceràmica de la Bisbal’, l’exposició restarà oberta al públic durant tres mesos.  A banda de la mostra, també cal destacar la creació d’una publicació que mostrarà totes les vaixelles de l’exposició i els plats creats expressament per l’ocasió. La publicació formarà part de la col·lecció ‘Catàlegs del Terracotta Museu’ i es presentarà a finals d’any.

Origen del ‘Parant taula’

Una de les activitats celebrades durant el ‘Tastaolletes’ de l’any 2014 va ser l’exposició col·lectiva de vaixelles de la marca de qualitat ‘Ceràmica de la Bisbal’. Amb el pas dels anys, i gràcies a la sintonia entre l’Ajuntament i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, aquella exposició es va convertir en un dels grans atractius de la mostra. Quatre anys més tard, el Terracotta Museu es va sumar a la iniciativa i va ser aleshores quan es va anomenar ‘Parant taula’.

El fet que la mostra es pogués veure al Terracotta Museu va suposar un punt d’inflexió, ja que es va produir un augment del nombre de participants -tots ells productors de ceràmica adherits a la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’ o a l’Associació de Ceramistes de la Bisbal-, de públic (més de 1.300 persones) i també dels dies d’obertura.

Promoció  de la cuina empordanesa

La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu gastronòmic que aplega 20 professionals de la cuina i de la restauració, i que fa molts anys que treballa en la difusió de la cuina del Baix Empordà i dels productes de proximitat i de temporada.

Fou l’any 1995 quan el grup de restauradors, que des del 1983 organitzava les mostres gastronòmiques de La Cuina de l’Empordanet, va decidir convertir-se en una associació sense ànim de lucre, per treballar en la millora i la difusió de la cuina d’aquest petit rodal, cada dia i a tota hora, individual i col·lectivament.

Perfils i edats diferents capaços d’intercanviar coneixements i criteris, de complementar propostes i de fer pinya per enlairar la qualitat i el prestigi d’una cuina ancestral que ells s’han encarregat de preservar, però també de posar al dia i d’innovar quan ha convingut i quan la demanda del públic nostrat o forà així ho ha reclamat.

Entrades recents

21 JUN 2019
La Cuina de l'Empordanet col·labora en el llibre 'Història de la cuina catalana i occitana' de Vicent Marqués

04 JUN 2019
La 7a edició de 'Sopars Maridats' supera el miler d'assistents

03 JUN 2019
La 20a edició del 'Cuina i Golf' aplega prop de 250 persones, entre cuiners, esportistes, actors, periodistes i personalitats del sector turístic i empresarial

05 NOV 2018
Més de mig miler de menús servits durant la campanya gastronòmica ‘Tocats pels bolets'

24 OCT 2018
Tres restaurants del col·lectiu ‘La Cuina de l'Empordanet', finalistes dels premis CARTAVÍ 2018

24 SEPT 2018
De l'1 al 31 d'octubre arriba la campanya gastronòmica ‘Tocats pels bolets'

20 SEPT 2018
Es presenta la nova guia del col·lectiu La Cuina de l'Empordanet

14 JUN 2018
Més de 200 persones en la 19a edició del Torneig Cuina i Golf

02 MAR 2018
'Sopars empordanesos a 4 mans': olors y gustos a les millors taules de Barcelona

01 MAR 2018
Arranca la 6a edició de la campanya gastronòmica ‘Sopars Maridats'

04 OCT 2017
Cuina de tardor i bombolles

29 JUN 2017
250 persones a la 18a edició del Cuina i Golf

13 JUN 2017
El binomi cuina i vi es consolida

14 FEB 2017
Engega la 5a edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats

02 NOV 2016
Bona acollida de la campanya gastronòmica "Tocats per les bombolles! "

28 SEPT 2016
Presentació noves accions de promoció tardor 2016

13 JUN 2016
Clou la 4a edició de la campanya gastronòmica "Sopars Maridats" amb prop d'un miler d'assistents

06 JUN 2016
Gran èxit de participació a la 17a edició del Cuina i Golf