La Cuina de l'Empordanet col·labora en el llibre 'Història de la cuina catalana i occitana' de Vicent Marqués

Notícies > La Cuina de l'Empordanet col·labora en el llibre 'Història de la cuina catalana i occitana' de Vicent Marqués

La Cuina de l'Empordanet col·labora en el llibre 'Història de la cuina catalana i occitana' de Vicent Marqués

Vall-llobrega, 21 de juny del 2019.- La Cuina de l’Empordanet ha col·laborat en l’edició del llibre ‘Història de la cuina catalana i occitana’ del valencià Vicent Marqués, i ahir se’n va fer la presentació al Museu del Suro de Palafrugell.

El xef del restaurant Casamar de Llafranc, Quim Casellas i el xef del restaurant La Plaça de Madremanya i president de La Cuina de l’Empordanet, Vicenç Fajardo van intervenir en un col·loqui sobre cuina, i van aprofitar per elogiar la tasca de Vicent Marqués, que ha dedicat tota la seva vida a recopilar la història de la gastronomia del nostre país.

‘Història de la cuina catalana i occitana’ és un volum que inclou 200 monografies i més de 300 receptes de salses, d’aperitius, d’ensalades i de sopes. Acompanyades de les il·lustracions de Montse Mayol, les prop de 1000 pàgines del llibre no només expliquen els processos d’elaboració de les receptes. L’obra de Marqués sobretot esdevé un recorregut històric, filològic, literari i cultural de dues cuines germanes com són la catalana i l’occitana.

 

40 anys de feina

Abans de la seva jubilació, Vicent Marqués es dedicava a la cuina i paral·lelament, també escrivia llibres d’àmbit gastronòmic. La idea de recopilar la història de la cuina catalana i occitana va sorgir fa 40 anys, quan va iniciar una recerca de dades, que encara avui segueix en procés. El resultat és ‘Història de la cuina catalana i occitana’ (Edicions Sidillà), una obra mestra que ajuda a preservar la història d’uns lligams que van més enllà de la cuina.