Es presenta la nova guia del col·lectiu La Cuina de l'Empordanet

Notícies > Es presenta la nova guia del col·lectiu La Cuina de l'Empordanet

Es presenta la nova guia del col·lectiu La Cuina de l'Empordanet

Presentació guia CE

Vall-llobrega, 17 de setembre del 2018. – El col·lectiu gastronòmic empordanès La Cuina de l’Empordanet ha presentat aquest matí la seva nova guia de restaurants en un acte que s’ha fet als Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell. Amb un disseny totalment renovat i un nou format apaïsat, la nova guia -que s’edita anualment- conté informació completa de cada restaurant membre, així com informació recomanada sobre elaboradors del territori, comerços gastronòmics, mercats, cultura, entre d’altres.

La publicació de La Cuina de l’Empordanet , que s’ha editat en dues versions -una en català i francès, i l’altra en castellà i anglès-  té una tirada de 12.000 exemplars i serveix per donar a conèixer i promocionar els 19 restaurants que integren el col·lectiu. A més, la nova guia també és una eina útil pels informadors turístics de la zona, ja que la publicació també es distribueix a oficines de turisme i altres punts d’informació. Però en aquest sentit, cal dir que la guia no només està pensada pels visitants i turistes sinó també per la gent del territori amb l’objectiu que gaudeixin dels establiments que conformen la nostra marca.

La guia s’edita des del 1995, que fou l’any que es va constituir i presentar formalment el col·lectiu com a entitat sota el nom de La Cuina de l’Empordanet. Però abans ja s’havien portat a terme mostres gastronòmiques amb aquest nom, en iniciativa de l’Associació d’Empresaris de Restaurants de la Costa Brava Centre, qui foren els promotors de la primera mostra de Girona i de gran part de les campanyes gastronòmiques com la Garoinada, la gamba, l’arròs de Pals, etc.

La Cuina de l’Empordanet treballa constantment en la promoció de la cuina empordanesa arreu, organitzant i participant en diferents esdeveniments gastronòmics de Catalunya i Europa des dels seus inicis. Destaquen campanyes com l’Empordanet de Tardor, Menús Dalí o Sopars Maridats, que enguany ha comptat amb la seva sisena edició. Al llarg d’aquests anys, també s’han editat una desena de llibres de receptes tradicionals i informació complementària relacionada amb la gastronomia empordanesa.

L’acte d’avui, que ha comptat amb la presència dels xefs i del president de La Cuina de l’Empordanet, Vicenç Fajardo, també ha servit per avançar alguns detalls de la campanya gastronòmica ‘Tocats pels bolets’, una iniciativa que es portarà a terme de l’1 al 31 d’octubre. Durant aquests dies, 18 restaurants del col·lectiu gastronòmic elaboraran plats on els bolets en seran els grans protagonistes.