Engega la 5a edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats

Notícies > Engega la 5a edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats

Engega la 5a edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats

Foto de família presentació Sopars Maridats

El dilluns 13 de febrer es va dur a terme la presentació de la 5a edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats, a càrrec dels col·lectius gastronòmics la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent i de la Denominació d’Origen Empordà, al restaurant Plaça del Vi 7 de Girona.

Durant la presentació, es va donar a conèixer el calendari de sopars, que ocuparà 16 setmanes (del 17 de febrer al 9 de juny, exceptuant Setmana Santa) amb les parelles formades per restaurant i celler, així com les novetats d’enguany.

La primera novetat d’aquesta 5a edició és que tots els menús inclouran una varietat de croqueta a l’aperitiu, per commemorar que enguany es compleixen 150 anys des que va aparèixer al nostre país la primera referència escrita sobre aquesta elaboració a “El cocinero español y la perfecta cocinera”.

La segona, és que s’ha creat el website www.soparsmaridats.com on l’usuari podrà trobar i descarregar tota la informació sobre la campanya i les notícies, així com els menús, que s’aniran penjant esglaonadament  atès que aquests estan elaborats amb productes de temporada i és difícil preveure amb antelació quina serà la disponibilitat del producte.   

A la presentació van intervenir els srs. Toni Izquierdo, president de la Cuina de l’Empordanet; Lluís Fernández, representant de la Cuina del Vent; Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà; i Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, els quals van coincidir en els seus parlaments que aquesta acció, a banda de promocionar la cuina i els productes del territori, ajuda a crear vincles entre elaboradors, productors i restauradors, així com generar sinèrgies i treball conjunt entre les dues comarques: l’Alt i el Baix Empordà.

Acabada la presentació, es va oferir un tastet de croquetes, elaborades pels xefs de la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent, acompanyades pels vins dels cellers de la DO Empordà participants a la campanya.