250 persones a la 18a edició del Cuina i Golf

Notícies > 250 persones a la 18a edició del Cuina i Golf

250 persones a la 18a edició del Cuina i Golf

El col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet va celebrar el passat 19 de juny la divuitena edició del Torneig Costa Brava Catalunya Cuina i Golf amb el posterior dinar a càrrec dels cuiners del col·lectiu i l’entrega de premis al Club Golf d’Aro - Mas Nou.

L’esdeveniment va començar al matí, quan els 72 jugadors, entre cuiners, personalitats del món de l’esport, artístic i empresarial i mitjans de comunicació, es van trobar al Club Golf d’Aro – Mas Nou per a jugar la 18a edició del torneig.

Els assistents que no van participar en el torneig, van anar arribant a mig matí i van poder practicar al clínic amb els teachers de l’Escola Golf d’Aro – Mas Nou.

A mesura que els jugadors van anar acabant el torneig, es van trobar amb els altres convidats a la Casa Club on van poder gaudir d’un aperitiu a càrrec de les empreses col·laboradores.

Enguany, la novetat va ser que el dinar es va dur a terme al mateix camp de golf, en una carpa on les quasi 250 persones assistents van poder degustar plats típics de la gastronomia empordanesa a càrrec dels cuiners de la Cuina de l’Empordanet. Entre els plats que es van poder tastar trobem entrants com coca d’escalivada amb verat escabetxat; esqueixada de bacallà amb trinxat de tomata i ceba de Figueres amb olives negres; canapé de pollastre escabetxat; o ou fresc del dia amb maionesa de tonyina, pebrot escalivat i anxova de l’Escala. Cassoles com pollastre amb rossinyols; calamar amb ceba i pilotilles de lluç amb pinyons; arròs de Pals amb entrebancs i sense feina; o fideus a la cassola amb gratapaller i botifarra negre. I postres com pa amb oli i xocolata; canutets de gelat i aire cruixent de cacau i crema catalana; tiramisú empordànes; o Bisbalenc, Recuit de Fonteta i Mel artMuria.

Pel que fa a l’entrega de premis - conduïda i presentada per la periodista del Mundo Deportivo Cristina Cubero - els guanyadors del torneig van ser, Victor Gómez, en categoria masculina i Ma Victoria Planell en categoria femenina.

Entre els assistents vam poder trobar a reconegudes personalitats del món de l’esport com Ferran Martínez (ex jugador de bàsquet); Thais Henríquez (doble medallista olímpica de natació sincronitzada); i Joan Pedrero (pilot de Dakar). També ens van acompanyar dos ex futbolistes del F.C. Barcelona del “Dream Team”, Julio Salinas i Jose Mari Bakero. I el segon entrenador del recent estrenat equip de primera divisió, el Girona Futbol Club, Jordi Garrido.

Així com, tots els cuiners i els seus equips dels restaurants membres del col·lectiu Cuina de l’Empordanet.

L’esdeveniment organitzat per la Cuina de l’Empordanet, va comptar amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, de l’Agència Catalana de Turisme, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’Ajuntament de Castell – Platja d’Aro – S’Agaró, el Club de Golf d’Aro- Mas Nou, i el Mundo Deportivo.  I altres col·laboradors i espònsors habituals al torneig.